Aangeboden

Concert Dina Medina en Paulo Bouwman

Categorie
Kunst en Cultuur
Geldig t/m
11/11/2018
Prijs
10,00 Dam
Tariefsoort
Stuksprijs incl. btw
Btw tarief
0%
Adverteerder
Martha Harel

Concert Dina Medina (zang) en Paulo Bouwman (guitaar)

Datum : zondag 10 december 2017

Tijd : 15:00 uur , inloop vanaf 14:30 uur

Locatie : Souterrain P3, Pijnackerplein 3,

Rotterdam Entree : €10,00 of Dam 10,00 (inclusief 1 drankje)

Reserveren via email: waarna er een bevestiging wordt gestuurd Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Dina Medina

Haar roots liggen in Kaapverdië, maar zij is geboren in Schiedam. De Nederlands-Kaapverdische staat voornamelijk bekend om de wijze waarop zij een bijzondere combinatie van moderne en traditionele muziek uit het geboorteland van haar ouders ten gehore brengt.

In Kaapverdië staat Dina Medina op een torenhoog voetstuk. Ze begint haar zangcarrière al op twaalfjarige leeftijd bij de Kaapverdische band Skysound. Dina Medina treedt veel op in theaters en op festivals, vaak in wisselende settings. In 1995 maakt Dina haar solodebuut Paixao e Coracao (passie en hart) waarop Hans Dulfer als gastartiest meespeelt op de saxofoon. Twee jaar later kwam Separcao uit. Ze wordt daarmee een heuse popster in Kaapverdië. Beïnvloed door de Portugese fadozanger Fernando Lameirinhas gooit ze het roer om en brengt in 2006 het album Morna Mente uit, dat ze deels opnam met het Metropole Orkest. Op dit album geeft Dina zich over aan de morna, een traditionele Kaapverdische muzieksoort vol melancholie. Het album ontvangt lovende kritieken en wordt beloond met twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards.

Dina treedt nationaal en internationaal op, en ontroert het publiek met haar betoverende stem. Zij neemt ze ook deel aan de groep CaboCubaJazz, een internationaal gezelschap dat Kaapverdische en Cubaanse traditionele muziek samenbrengt.

Dina was dit jaar ook te zien en horen in het tv-programma Vrije Geluiden.

Paulo Bouwman

Paulo Alexandre Bouwman, is geboren in Tavira, Portugal en kwam op 9-jarige leeftijd naar Nederland. Op zijn 11e begon hij met zijn eerste muziekinstrument, de guitaar. Drie jaar nadat hij met guitaar spelen was begonnen, volgde de keyboard en daarna piano.

Door zijn bewondering voor muziek en geinspireerd door Paulino Vieira, begon Paulo ook andere instrumenten te bespelen, zoals de cavaquinho (een soort ukulele), drum, saxofoon, bas- en elektrische guitaar.

Paulo studeerde aan de Codarts in Rotterdam. Hij studeerde af aan de afdeling Wereld Muziek (Brazilian/Latin/Jazz) met guitaar als hoofdinstrument . Paulo is een bekende guitarist in de Kaapverdische music scene, maar ook veel gevraagd om mee te spelen in ensembles met Braziliaanse, Jazz, Pop and Soul muziek.

Paulo geeft nu ook les aan de Rotterdamse guitaarschool "De Guitaaracademie".


Contact met adverteerder?

via DamLinkedInWebsite