Aangeboden

Concert Farid Sheek (piano/daf*) en May Fridman

Categorie
Kunst en Cultuur
Geldig t/m
30/04/2018
Prijs
10,00 Dam
Tariefsoort
Huurprijs incl. btw
Btw tarief
0%
Adverteerder
Martha Harel

C O N C E R T

 

Farid Sheek  (piano/daf*) en Maya Fridman (cello)

 

Datum         : zondag 29 april 2018

Tijd             : 15:00 - 17:00 uur , inloop vanaf 14:30 uur

Locatie        :  Souterrain P3, Pijnackerplein 3, Rotterdam

Entree         : €10,00 of Dam 10,00 (inclusief 1 drankje)

Reserveren   : via email  waarna er een bevestiging volgt

                     Let op :  er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Farid Sheek   "Met mijn composities vertel ik wat ik niet kan verwoorden"

Uitvoerend componist Farid Sheikhbahaei (Farid Sheek, 1994, Isfahan) bespeelt verschillende muziekinstrumenten, maar de piano en de daf zijn de muziekinstrumenten waarin hij zijn passie voor muziek het beste kwijt kan. Farid groeide op in Iran in een muzikale omgeving. Via zijn vader en opa kreeg Farid zijn liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. De Perzische muziek zit in hem en beïnvloedt zijn composities. Farid streeft er naar om de schoonheid van Westerse en Oosterse muziek te combineren.  

Zijn droom om op de vleugel in de Doelen te spelen ging onlangs in vervulling. Hij mocht in februari van dit jaar in het voorprogramma van het Symfonieorkest Rijnmond zijn eigen werk spelen. Er wordt al gesproken over een eigen concert in de Doelen. Dit zou in 2019 moeten plaatsvinden. Dit jaar is ook zijn eigen CD The Journey of the Return uitgekomen.

(* een Iraanse handdrum)

 

Maya Fridman

Celliste Maya Fridman (Moscow, Rusland 1989)  studeerde aan de Moscow State College of Music. Ze won  verschillende prijzen.  In 2010 werd ze toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde ze cum laude haar Master. Maya is een veelzijdige celliste die niet vasthoudt aan één bepaalde genre. Ze houdt van improvisatie en  speelt met evenveel passie folk-, gothic-, rock-, jazz-, flamenco- en nieuwe muziek.  

Maya heeft succesvol samengewerkt met o.a.Jyoti Verhoef en vele anderen. Haar nieuwste album is een eigen arrangement van Prokofiev's opera The Fiery Angel voor cello en piano en zij werkte samen met pianist Artem Beloguroy.  Maya heeft ook een aantal keren  in het televisie programma Vrije Geluiden opgetreden.

                                                                      

 

handdrum.jpeg

 


Contact met adverteerder?

via DamLinkedInWebsite